Joka vuosi suuri joukko suomalaisia nuoria saa ensimmäisen kesätyöpaikkansa. Sinullakin lienee omat muistosi niistä, toivottavasti myönteiset. Kuitenkin iso joukko näistä optimistisista työelämää aloittelevista nuorukaisista saa joka vuosi karun herätyksen työelämän sudenkuoppiin.

Useimmiten nuoret joutuvat nielemään karvaan pettymyksen, sillä heillä ei yleensä ole kokemusta ja rohkeutta riitauttaa asiaa. Pelko seuraavan kesätyön tai työpaikan saamisen vaikeutumisesta on vahva motivoija sietää törkeätäkin käytöstä. Näin ei tietenkään saisi olla. Mistä siis avuksi?

Kesäduuni-info palveluja tarjoavat useat tahot aina ammattiliitoista kaupunkeihin. Näistä saa hyvää informaatiota oikeuksistaan. Toinen kanava nykypäivänä lienee sosiaalinen media. Siellä tosin ongelmana on oikein tiedon saamisen lisäksi valtava määrä aivan väärääkin tietoa kaiken maailman mutu-tiedon lisänä.karut kokemukset kesätöistä

Mediassa on joka vuosi lähes samanlainen tai samanlaisia artikkeleita kamalista kesätyökokemuksista ja niissä poikkeuksetta sitten haastatellaan jotain asiantuntijaa info palvelusta tai valvovaa viranomaista. Vinkkejä heiltä tosin saa melko harvoin tilanteeseen, jossa ollaan jo riitatilanteessa.

Kai hekin tajuavat, että tilanne ei ole aina kovin helppo. Käräjöiminen on usein ainoa vaihtoehto ja se on melko pelottavaa monelle meistä, varsinkin nuorelle. Puhumattakaan siitä, että se vaatii rahaa ja lopputulema on usein epävarma. Varsinkin kun työntekijä harvoin on tietoinen oikeuksistaan.

Monet nuoret eivät myöskään tiedä, että heillä on oikeus hakea oikeusapua käräjöimiseen ja vaatimustenkin esittämiseen väärin toiminutta työnantajaa kohtaan. Se onko oikeusaputoimistoilla resursseja hoitaa kaikki asiakkaat, jos kaikki väärinkohdellut kesätyöläiset päättäisivät lähteä vaatimaan oikeuksiaan, onkin sitten ihan eri asia.

Pitäisikö ammattiliitoille antaa enemmän liikkumavaraa esimerkiksi antamalla niille itsenäinen kanneoikeus, jota käyttämällä ne voisivat puuttua suoraan pahimpiin epäkohtiin. Itsenäistä kanneoikeuttahan ammattiliitoille on Vasemmistoliiton suunnalta esitetty aiemminkin. Mielestäni ihan syystä.

Useimmat valitukset kesätöistä tulevat jatkuvasti samoilta aloilta. Monet varmaan arvaavatkin ne heti kättelyssä. Näiden alojen suitseminen ruotuun voisi onnistua juuri em. kanneoikeuden avulla.

Niin hyödyllisiä kuin neuvot ovatkin miten välttää moni kesätöihin liittyvä sudenkuoppa, niin itse en kuitenkaan näe miksi näin pitäisi aina olla. Miksi nuoren on varauduttava näiden epärehellisten yrittäjien ja työnantajien metkuihin. Kai se parempi tie olisi korjata järjestelmää niin, että ei ketkuilu ei kannata. Tehdään se kannattamattomaksi, silloin markkinat hoitavat nämä vesselit pois kuvioista.

Lopuksi täytyy kuitenkin sanoa, että suurin osa työnantajista toimii esimerkillisesti. Lakeja ja suosituksia noudattaen. Muutama mätä omena ja niin edelleen.